BAIC,
de eerste Chinese automobielfabriek

Nu is het één van de meest vooruitstrevende bedrijven met een visionair idee over electrificatie van wagens.
BAIC is vastberaden een echte trendsetter te worden op vlak van auto-ontwerp.

De kernactiviteit van BAIC is, vandaag de dag, de ontwikkeling van betrouwbare
passagiers- en elektrische voertuigen. BAIC Motor Group is een Chinees staatsbedrijf, gevestigd in Beijing, actief sinds 1958. Buiten personenwagenfabrikant BAIC Motors behoren ook BAW
en vrachtwagenconstructeur Foton tot de BAIC Motor Group.

Family car of the year

De BAIC X55 zette meteen de toon door z’n bijzonder interessante kilometerkostprijs, mede door de LPG-aandrijving en de uiterst scherpe aankoopprijs. Hij sprokkelde doorheen de verkiezing bij journalisten maar vooral bij gezinnen punten bij mekaar en sloop zo naar de overwinning met 54 punten. De BAIC X55 werd echter niet alleen geprezen omwille van de prijs, maar ook omdat hij heel aangenaam is om mee te rijden, mooi oogt en door de vele opties goed uitgerust is. Bovendien kon hij met een uitgebreide garantie van 5 jaar ook als underdog de nodige zekerheid voorleggen.

Sinds 2002 produceert BAIC alle voertuigen voor de Chinese markt van het Koreaanse Hyundai in haar fabrieken. Omwille van de door BAIC geleverde kwaliteit kiest het Duitse Mercedes-Benz er tevens voor om alle voertuigen voor de Chinese markt te laten fabriceren in BAIC fabrieken.

BAIC-X35
BAIC

Medio 2009 koopt BAIC alle technische knowhow van het failliete Saab. Hierdoor hebben ze onmiddelijk toegang tot de hoogtechnologische kennis van de Zweden inzake turbo-motoren evenals actieve- en passieve veiligheidssystemen. Alle modellen uit de X-serie (X35 en X55) worden gebouwd op een Mercedes-Benz Tech platform en beschikken over moderne EURO6 motoren van Mitsubishi origine.

Jaarlijks produceert BAIC 2.250.000 voertuigen van de verschillende automerken. Sinds 2017 staat BAIC Motor Group op de 124e plaats van de Fortune500-list bedrijven.

In 2019 kocht BAIC 10% van de aandelen van de Duitse groep Daimler, de groep achter Mercedes-Benz.

BAIC’s motto is kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Walter de Silva

De grote tekenaar van Volkswagen, Alfa Romeo en Lamborghini heeft zijn pen laten werken voor BAIC.

De fantastische designs hebben we aan meneer de Silva te danken.