LPG

Raadpleeg hier de informatie over LPG en veel gestelde vragen.

5 jaar garantie,
maximale zekerheid gegarandeerd

Voordelen van LPG

  • Je tankt even snel dan wanneer men benzine tank, veel sneller dus als het opladen van een elektrische auto.
  • Onze LPG voertuigen worden ook toegelaten in ondergrondse garages.

  • Goedkoper dan benzine/diesel
  • 11% minder CO2-uitstoot ten opzichte van een gelijkwaardige benzinemotor
  • LPG is milieuvriendelijker dan benzine en diesel.
  • LPG is ongeveer een euro per liter goedkoper dan benzine en diesel.

Wat is LPG?

LPG of Liquified Petroleum Gas komt vrij bij zowel de ontginning van aardolie als tijdens het raffinageproces van diezelfde aardolie.

Deze brandstof gebruikt bewezen techniek, bestaat meer dan 60 jaar en heeft een landelijk dekkend netwerk met meer dan 600 tankstations. In Nederland vindt u circa 1200 tankstations en in de hele EU kan u terecht in meer dan 35000 tankstations.

LPG garandeert een volledige verbranding zonder afvalstoffen, er is geen vrijgave van lood en zwavel in de atmosfeer.

Wist u dat LPG tot de alternatieve brandstoffen behoort die steun krijgen van Europa? Dankzij zijn ecologische troeven, vlotte beschikbaarheid en lage prijs aan de pomp is LPG, vandaag het alternatief om de vervuiling in onze steden te beperken.

De combinatie van benzine met LPG verdubbelt simpelweg uw autonomie.

En hoe werkt het?

De bediening is eenvoudig! Overstappen van benzine naar LPG, en andersom, gebeurt op 2 manieren: handmatig of automatisch (wanneer de LPG-tank leeg is). Met een speciale meter kunt u het LPG-tankniveau controleren en zien hoeveel bereik er nog over is.

Bent u nu wat beter op de hoogte en vraagt u zich af welke auto’s wij aanbieden met LPG? Goed nieuws! Want ELKE auto die wij aanbieden in benzine, is ook in LPG te verkrijgen!


LPG INSTALLATIE

Het toevoegen van een LPG tank is geen moeilijk proces. Wel is het een gedetailleerd proces, zo staan wij onder supervisie van een gekend bedrijf. de meeste van onze LPG tanks worden geplaatst op de plaats van het reservewiel. Als er plaats is kan dit onderaan de auto geplaatst worden (zoals bij de Forthing U-Tour). Het tanken is eenvoudig en even snel als het benzine tanken.

1) Vulaansluiting

Aansluiting om de LPG- tank te vullen. Voorzien van een terugslagklep ter voorkoming van het terugstromen van gas. Standaard voorzien van een bajonet- aansluiting en mogelijkheid tot aansluiting van een adapter voor het tanken in het buitenland. 

2) LPG- tank

Bevat de lpg-brandstofvoorraad. Maximale vulling van de tank is 80% van de totale inhoud. De tankcapaciteit en vorm zijn afhankelijk van de uitvoering. 

3) Tankappendages

Voorzieningen op de LPG- tank zoals: – Tankniveaumeting: meting van de LPG brandstofvoorraad. – Overdrukventiel: blaast gas af indien de druk in de tank de maximale toelaatbare druk overschrijdt. – Afsluiter: elektrisch bediende klep die uitsluitend geopend is tijdens het rijden op gas. 

4) Verdamper/ drukregelaar

Verdampt het vloeibare LPG tot gas en regelt de systeemdruk af. Voorzien van een elektrische afsluitklep op de ingang. 

5) Autogasfilter

Filtert het gas afkomstig van de drukregelaar. 

6) Injectorrail

Voorziet alle injectoren van gas. Deze injectoren doseren op hun beurt de gashoeveelheid voor elke cilinder. 

7) LPG elektronische stuureenheid

Het brein van het LPG- systeem, stuurt het complete LPG- systeem aan. 

8) Zekering

Elektrische beveiliging van het autogassysteem in geval van overbelasting of kortsluiting. De zekering bevindt zich op circa 15 centimeter van de pluspool van de accu. 

9) Brandstofkeuzeschakelaar De brandstofkeuzeschakelaar bevindt zich op het dashboard of de middenconsole en heeft de volgende functies: keuzeschakelaar benzine of LPG, indicatie van de actueel gebruikte brandstof, LPG tankniveau indicatie, akoestische waarschuwingssignaal en foutcode-indicatie. 


Waar wordt de LPG tank geplaatst? Verlies ik hierdoor opbergruimte?

De LPG tank wordt namelijk op de plaats van het reservewiel gemonteerd, hierdoor gaat er dus geen opbergruimte verloren! Zo kan je dus blijven genieten van ons ruime opbergassortiment.


Heeft LPG invloed op de motor?

LPG heeft wel degelijk invloed op de motor. Maar op een positieve manier! Dankzij de schonere verbranding die in de motor plaatsvindt, behouden andere componenten zoals de motorolie langer hun capaciteit.


MyLPG.eu

Plan jouw route langs tankstations die LPG aanbieden. Geen zorgen want één op de vier tankstations in Europa biedt LPG aan. Met de MyLPG.eu APP kan je altijd zien waar en hoever zich een tankstation bevindt met LPG. Niet meteen eentje in de buurt? geen zorgen, je auto kan ook op benzine rijden in geval van nood.

Is er een aanvullende LPG-belasting op LPG wagens?

Dat klopt. Er is inderdaad een jaarlijkse LPG toeslag. De LPG toeslag wordt bepaald op basis van het vermogen van de motor. De toeslag schommelt tussen 89,16 euro tot 208,20 euro per jaar, van 8pk tot 13pk. Voor lichte vracht dient er geen extra LPG taks betaald te worden.

Is LPG nog interessant nu er volop ingezet wordt op elektrisch rijden?

Sinds er door euro regels zijn getroffen omtrent de CO2 uitstoot. Hierdoor zijn fabrikanten genoodzaakt om meer dan ervoor de focus te leggen op de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Echter blijft het interessant voor mensen om op LPG te rijden. Dit omwille dat LPG de minst vervuilende fossiele brandstof op de markt is, maar ook omdat het een budgetvriendelijk alternatief is voor iedereen. Ook wordt er gewerkt aan een bio-LPG.

Verlies ik mijn garantie wanneer ik kies voor LPG?

Neen, uw garantie zal niet veranderen. Dit wil dus zeggen dat u ook met LPG geniet van vijf jaar garantie, zonder Kilometer beperking.

Niet elk land heeft dezelfde aansluiting van LPG, wel krijg je elke aansluiting mee bij de LPG tank. Hier een overzicht waar welke aansluiting gebruikt dient te worden.

Weten wat je kan besparen met LPG?

Maak hier jouw berekening wat jij bespaart met het rijden op LPG.

BENZINE
1.508 €/liter
Kosten
LPG
0.661 €/liter
Kosten
Besparing
%