Het ontstaan van OneAutomotive

Van familiebedrijf
tot importeur.

OneAutomotive is een familiale onderneming onder leiding van Ignace en Elvira Laenen.

De geschiedenis van garage Laenen gaat terug tot 1975 wanneer vader Laenen, het beginnende Subaru begint te verkopen. In 1993 stapt Ignace in de zaak en in 2002 volgt zus Elvira.

In 1993 tekent het dealerbedrijf een contract aan met het toen nog onbekende Kia. Gedurende 26 jaar heeft het dealerbedrijf het Koreaanse merk op de kaart gezet in de Kempen.

In 1995 start het dealerbedrijf tevens met de verkoop van het groeimerk Seat.

In de loop der jaren is de samenwerking met de verschillende merken stopgezet en zijn broer en zus Laenen begonnen met een nieuwe uitdaging, namelijk het invoeren van Chinese wagens in België. OneAutomotive is geboren.

DFSK – BAIC

OneAutomotive heeft gekozen om in zee te gaan met DFSK en BAIC twee reusachtige Chinese bedrijven die jaarlijks miljoenen wagens produceren.

DFSK

Dongfeng Sokon (DFSK) is een van de grootste automotive groepen van China, met meer dan 167.000 werknemers. Hun kernactiviteit situeert zich in de auto-industrie en ze werken onder meer samen met PSA, Nissan, Honda en Kia.

OneAutomotive verdeelt de volgende modellen van DFSK :
– de DFSK Glory 580, een familiale SUV van 7 plaatsen
– de DFSK FENGON 5, een SUV met een sportieve look
– de SERES 3, een elektrische SUV van DFSK

BAIC

BAIC beter gekend als Bejing Auto in China is een openbaar bedrijf en eigendom van de stad Beijing.
BAIC heeft 3 partners, Suzuki, Hyundai en Daimler waarvan ze aandelen beschikt en producent is van alles Mercedes auto’s voor de Chinese markt.

OneAutomotive verdeelt de volgende modellen van BAIC :
– de BAIC X 55, een middelgrootte SUV met een Mercedes onderstel;
– de BAIC EX5, de elektrische versie van de BAIC X55 (leverbaar vanaf 2de trimester 2021)

 

Visie en toekomst
OneAutomotive profileert zich als een groene invoerder voor wat betreft hun bestaande modellen en biedt ze aan met LPG en CNG. Deze brandstoffen bieden niet alleen een aanzienlijke besparing voor de klant maar ook minder CO² uit dan benzine en minder schadelijke deeltjes als dieselbrandstof.
Vanaf volgende maand zal het eerste elektrische voertuig ook een feit zijn en ze verwachten nog 4 bijkomende elektrische voertuigen in de komende 6 maanden.

Dealers
Momenteel beschikt OneAutomotive over 8 verdeelpunten en hoopt deze te brengen naar 15 tegen eind december, voornamelijk door invulling van de openstaande provincies West-Vlaanderen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg.
Kandidaat-dealers van alle provincies zijn natuurlijk vrij om contact te nemen met OneAutomotive.