Seres x Huawei persbericht header

Grensoverschrijdende samenwerking tussen Seres en Huawei

Op 19 april 2021 kondigden de Chinese autoconstructeur SERES en elektronicagigant Huawei tijdenshet 19e internationale autosalon van Shanghai (Shanghai International Automobile Industry Exhibition) formeel een nauwe samenwerking aan. De twee partijen zullen technologie en producten diepgaand integreren om elkaar sterker te maken en gebruikers hoogwaardige intelligente mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Tijdens de persconferentie werd de SERES Huawei Smart Selection SF5 officieel gelanceerd. Deze elektrische wagen met een groter bereik, de nieuwe Seres 5, is op dit ogenblik verkrijgbaar zijn in de flagship stores van Huawei doorheen China.

Huawei-technologieën
Op regelmatige basis uit de consument zijn bezorgdheid over de actieradius en het opladen van elektrische voertuigen. Huawei en Seres hebben als antwoord hierop een nieuwe elektrisch uitbreidingssysteem voor de actieradius ontwikkeld. Uitgerust met Huawei DriveONE Three-in-one Electric Drive, vormt het systeem een optimale oplossing voor de ongerustheid rond de actieradius. De nieuwe Seres 5 biedt bestuurders flexibiliteit met een uitgebreide actieradius van meer dan 1000 km in de langeafstandsmodus. De krachtige capaciteiten zorgen voor een acceleratie van 0-100 km/u in 4,68 seconden. Daarnaast worden deze krachtige prestaties ondersteund door het lichtgewicht aluminium chassis, de voorwielophanging met dubbele wish-bones en de trapeziumvormige multi-link achtervering. Hierdoor kan de Seres 5 omschreven worden als een echt prestatiebeest, dat een snellere acceleratie levert en tegelijkertijd een stabielere kantelcontrole en superieure schokabsorptie.

Met Huawei HiCar-oplossingen kunnen gebruikers zonder moeite overschakelen tussen hun mobiele telefoon en het centrale bedieningspaneel van de auto. Hierdoor hebben ze altijd en overal toegang tot hun navigatie, muziek en zoveel meer. Daarnaast kan de auto ook verbinden met slimme apparaten, zodat de bestuurder de airconditioning en andere aangesloten apparaten van thuis uit met groot gemak kan bedienen.

De nieuwe Seres 5 heeft een voertuig-tot-voertuig (V2V) oplaadmodus, die noodstroom kan leveren aan zonder elektriciteit gestrande voertuigen. Hij biedt ook een voertuig-naar-belasting (V2L) kampeervoedingsmodus, waardoor zelfs inductiekookplaten, radio’s en andere apparatuur kan worden ingeschakeld.

De zetels vooraan zijn uitgerust met sportieve, nauwkeurig afgewerkte stoelen met ventilatie-, verwarmings- en massagefuncties. Maar ook een slimme welkomstmodus maakt het in- en uitstappen comfortabel en gemakkelijker.

Seres en Huawei hebben eenzelfde innovatief gen en pragmatische waarde waarbij “Customer first, Quality first” een enorme waarde hebben binnen deze nauwe samenwerking.

Geïnteresseerden kunnen de Seres 5 momenteel enkel verkrijgen in de Huawei flagstores in heel China. De Belgische markt moet nog tot september 2021 geduld uitoefenen om kennis te maken met de Seres 5. Eerder dit jaar lanceerde Seres zijn 1e EV in België: de Seres 3. Ook deze Seres 5 zal in België verdeeld worden via het dealernetwerk van OneAutomotive dat momenteel uit 15 verkoopspunten bestaat en tegen eind 2021 zal uitbreiden naar 25.