OneAutomotive

Newsroom

Volg de mobiliteit van morgen

Hier zullen artikels, nieuwigheden en blogposts verschijnen gerelateerd aan onze merken. Kom geregeld langs om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwigheden.

In de pers

Bestune: een nieuw Chinees merk in België

Vorig jaar is OneAutomotive begonnen met de invoer van Chinese automerken op de Belgische markt. Met het oog op het aanbod heeft de onderneming besloten een nieuw merk in te voeren, uiteraard een Chinees merk: BESTUNE. De eerste Bestune zal in de komende weken in België aankomen. Het merk zal bovendien aanwezig zijn op het Autosalon van Brussel in januari.

Bestune T77: nog een Chinese cross-over, maar geen elektrische

Het Kempense autobedrijf One Automotive breidt zijn portefeuille aan Chinese merken uit met Bestune. Dat bouwde tot nog toe vooral Mazda-doorslagjes, maar heeft met de T77 een eigen creatie in huis die ook de oversteek naar Europa waagt. En dit keer niet met een elektrische aandrijving, maar met een benzine- of een lpg-motor.

Nieuw automerk bij importeur in Geel

OneAutomotive aan de Herentalseweg in Geel startte vorig jaar met de import van Chinese automerken, als eerste op de Belgische markt. Nu kondigt het bedrijf een nieuw merk aan: Bestune. Binnen een aantal weken zal de eerste Bestune letterlijk voet aan wal zetten in ons land.

Bestune komt naar België met de T77

Na BAIC en DFSK voert One Automotive nu ook Bestune in. Het Chinese merk komt naar België met de T77, een SUV à la Hyundai Tucson en Nissan Qashqai.

Bestune: dit nieuwe merk komt naar België!

We kunnen niet elke dag de komst aankondigen van een nieuw merk op de Belgische markt. Dit is Bestune, waarvan het eerste model dat bij ons verwacht wordt niet onverwacht… een SUV is. De T77, met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding?

DFSK Glory: niet het laatste dat we van de Chinezen gezien hebben!

DFSK is een van de Chinese merken die OneAutomotive, een Antwerps familiebedrijf dat al 45 jaar gespecialiseerd is in autodistributie, sinds november vorig jaar in België importeert. De Glory, het eerste model dat we mogen ontdekken...

Nieuw elektrisch automerk in België: Seres

Seres, een nieuw elektrisch automerk met Amerikaanse roots, is aangekomen in Europa (Duitsland, Zweden, Nederland, Frankrijk en België). Het eerste model, Seres 3, is vanaf nu te bewonderen in de dealershowrooms. Seres zal in België geïmporteerd worden door OneAutomotive, die sinds enige tijd ook BAIC en DFSK importeert. De distributie van het merk Seres zal gebeuren via hetzelfde dealernetwerk als BAIC en DFSK dat momenteel bestaat uit 10 verdeelpunten.

TEST: DFSK Fengon

Naast BAIC is DFSK het tweede Chinese merk dat zijn Belgisch debuut beleeft. Voorlopig telt het gamma twee modellen. De Glory is een stoer ogende SUV met zeven zitplaatsen. De Fengon van deze test op zijn beurt is een elegante crossover.

One Automotive: Nieuwe Belgische importeur van Chinese auto’s

Met One Automotive is België een auto-importeur rijker. De nieuwe vennootschap wordt gerund door zus en broer Elvira en Ignace Laenen uit Geel. Zij halen twee Chinese merken naar onze contreien: BAIC en DFSK.

Essai: BAIC X55, exclusivité chinoise

Celui qui pense que le temps des nouvelles marques automobiles est révolu va devoir revoir son opinion. Ce X55 est un produit de la marque chinoise encore peu connue BAIC et se trouve depuis peu dans les showrooms.

Chinese wagens komen naar Belgische markt via Geel

De Kempen wordt de eerste regio in België van waaruit Chinese auto’s op ons wegennet verschijnen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe koers die OneAutomotive uit Geel voor zichzelf heeft uitgezet. Het autobedrijf gaat zich voortaan toeleggen op de import van auto’s van Chinese makelij, vooral van de merken BAIC en DFSK.

Drie Chinese automerken rollen Belgische markt op

Een Kempense garage voert voortaan SUV's van de Chinese autobouwers BAIC en DFSK in. Een West-Vlaams bedrijf verkoopt elektrische auto's van de Chinese concurrent JAC Motors. Staan Chinese auto's in België voor de doorbraak?

Wordt uw volgende auto een Chinese? Kempense importeur lanceert nieuwe merken in België

Wordt uw nieuwe auto een BAIC of DFSK? Onbekende merken, maar niet voor lang hoopt auto-importeur Ignace Laenen uit Geel. "Tegen eind oktober zullen tien dealers over het hele land deze Chinese merken verkopen. De Chinezen leveren tegenwoordig goede kwaliteit tegen een scherpe prijs", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Daar komen de Chinezen: automerken BAIC en DFSK beginnen Belgisch avontuur

Na MG vorig jaar komen twee nieuwe Chinese merken naar onze contreien. BAIC en DFSK mogen dan onbekend in de oren klinken, in hun thuisland produceren ze meer dan … twee miljoen wagens per jaar!

Geels familiebedrijf wordt importeur Chinese wagens voor België

Het Geelse familiebedrijf One Automotive is sinds enkele maanden de exclusieve invoerder voor België van de voertuigen van de Chinese constructeurs BAIC en DFSK. Om de ambitieuze plannen van de Chinese autobouwers te realiseren, rekenen ze op Ignace en Elvira Laenen. Toen KIA vorig jaar de samenwerking stopzette, schakelden broer en zus met hun nieuwe firma over op de twee Chinese merken.

Daar komen de Chinezen: BAIC en DFSK beginnen Belgisch avontuur

Na MG vorig jaar komen twee nieuwe Chinese merken naar onze contreien. BAIC en DFSK mogen dan onbekend in de oren klinken, in hun thuisland produceren ze meer dan … twee miljoen wagens per jaar!

Onze artikelen

Grensoverschrijdende samenwerking tussen Seres en Huawei

De twee partijen zullen technologie en producten diepgaand integreren om elkaar sterker te maken

Het ontstaan van OneAutomotive

Van familiebedrijf tot importeur.

Ontdek de toekomst met de fox 7

Wist je dat Baic ook een volledig elektrische lijn auto's heeft? Dit merk is Arcfox. Klaar voor de Europese markt.